Interieur tips voor een goede nachtrust

De slaapkamer opnieuw inrichten. Neem deze tips in overweging.

Vaak worden we verblind door de schoonheid van producten. Toch zijn er situaties waar je echt van dit principe af moet wijken. Het beste voorbeeld in huis is wel de slaapkamer.

Een goed matras

Je brengt een groot deel van je leven op het matras door. Daarom is het belangrijk om voordat je een matras koopt je goed voor te laten lichten. Ga vervolgens zeker eens proef liggen want niets is persoonlijker dan de hardheid en de vering.  Tegenwoordig wordt er ook vaak een topping over het matras gelegd. Dat maakt het extra comfortabel en het matras heeft minder te lijden. Kies een topping ook weer niet te dun. Het opmaken van het bed kan dan een stuk lastiger uitpakken.  Kies vervolgens een luchtig dekbed dat een voldoende hoog vocht absorberend vermogen heeft.  Je slaapt dan lekker in de zomer, maar ook in de winter.

Een vloer die geen geluid maakt

Dat klinkt even vreemd.  als je een houten vloer of laminaatvloer zwevend legt, dan zal deze door de wisseling van de luchtvochtigheid werken en vaak hoor je dat als kraken.  Als je hier gevoelig voor bent, dan is het verstandig om een ander soort vloer te kiezen zoals bijvoorbeeld pvc stroken of een tapijtvloer. Dit zijn beide geluiddempende vloeren.

Verduisterende rolgordijnen

Zeker in de maanden april tot september is het ‘s-morgens al vroeg licht. Veel mensen worden dan ook vroeg wakker en zo kun je nachtrust te kort komen. Er zijn diverse manieren om een raam de verduisteren. Dan kan met rolluiken maar ook heel eenvoudig met een verduisterend rolgordijn . Je kunt dan zelf het licht in de slaapkamer regelen en zelfs overdag, als je bijvoorbeeld nachtdiensten hebt toch gewoon goed slapen. Daarnaast is het belangrijk dat je dubbel glas hebt. Dit houdt geluiden veel beter buiten de deur en zo slaap je ook beter.