De verbouwing van Christa’s woonkamer

De kamer verbouwen. Christa weet nu wat er allemaal bij komt kijken

Al eens gedacht om de woonkamer een make over te geven?  Christa vertelt wat zij allemaal tegenkwam en wat ze allemaal aan nieuws aan haar inrichting heeft toegevoegd.  Het begon allemaal met het idee om de oude steen strips te verwijderen en deze te vervangen door behang. De strips zaten verlijmd op het stucwerk.  Toen Christa en haar vriend deze er af gingen halen kwamen er ook veel stukken stucwerk mee en moest de wand opnieuw vlak gemaakt worden om te kunnen behangen. Als behang is er gekozen voor een licht taupe linnenbehang. Het doet erg warm aan en is heel goed bij stoere houten meubels te combineren. Midden op de wand bevindt zich een steigerhouten paneel waartegen de TV bevestigd is.  Dat hebben ze leuk gedaan. De TV komt zo mooier tot zijn recht.

Dan ook maar meteen de vloer vervangen

Door het verwijderen van de strips bleek ook dat onze tegelvloer niet door gelegd was tot onder de strips.  Deze hebben ze toen ook maar gelijk uitgebroken. Omdat deze ook gelijmd waren gingen die er vrij gemakkelijk uit en kon de nieuwe tegelvloer gemakkelijk zelf worden gelegd. Er is gekozen voor een taupe grijze vloer en grote tegels van 80 x 80 cm. Dat maakt de kamer extra ruimtelijk. Ze hebben een natuurlijke look en je ziet er bovendien niet veel op.

Duo rolgordijn

De kamer heeft aan de voorzijde een groot raam. Het huis bevindt zich vrij dicht tegen het trottoir en Christa heeft best veel inkijk van passerende mensen.  Daar wilde ze ook iets tegen doen. De beste oplossing was hier volgens haar een duo rolgordijn. Dit heeft ze op maat online besteld. Met dit gordijn dat voorzien is doorzichtige en ondoorzichtige stroken kan ze de inkijk en de doorkijk zelf regelen en kan ze genieten van optimale privacy. De woonkamer is erg mooi geworden.